“Caut să mă descopăr permanent, să mă reinventez într-un mod creativ, totodată intuitiv, și să mă ajut de discernământ ori de câte ori simt că e necesar.”

Mă numesc Cecilia Elena Gafița, sau pe scurt… Lia.

Din moment ce ai ajuns pe această pagină, cred că de interes pentru tine, este ceea ce ofer acum, dar pentru a-ți face o imagine mai amplă, voi prezenta în continuare câteva informații detaliate despre trecutul meu, preponderent legate de formarea profesională.

Bineînțeles, dacă nu ai această curiozitate, le poți parcurge pe diagonală și le poți accesa direct pe cele referitoare la cine sunt acum și ce fac în prezent.

Începuturile

M-am născut în Iași, orașul meu de suflet, unde mi-am și petrecut o bună parte a vieții. 

Am absolvit acolo, Liceul de Informatică și Facultatea de Economie. În timpul facultății am lucrat ca Operator Calculator la Termoficare, urmând ca după absolvire, să dobândesc o experiență destul de vastă în domeniul Financiar-Contabil, lucrând ca și Economist la câteva firme măricele, precum Millenium Oil, Misavan, Art Decor, am lucrat apoi și în corporația Mercedes, pe poziția de Controller Financiar, una cu responsabilități multiple, pentru care am fost suficient de mult intervievată și testată, iar în paralel, de la un moment dat încolo, am fost și Administrator al propriei firme (câteva magazine de tip Plafar), pe care am închis-o atunci când a survenit criza economică din 2007-2008.

Aceasta este calea profesională care s-a așternut oarecum natural, pe modelul… “Ce vor părinții și e în ton cu societatea…”. Nu-i așa, cine știe cu adevărat ce vrea să facă în viață, la 16-18 ani? M-am cam împotrivit, dar inconsistent de altfel, avînd vreo două tentative de a mă înscrie și la o altă facultate (Facultatea de Psihologie).

Totuși, aspirația mea neobosită de a mă dezvolta multilateral, împreună cu personalitatea mea revoluționară și non-conformistă, m-au condus către un curs de Yoga Integrală, pe care l-am început în anul 2005, și pe care l-am urmat cu dedicare, curiozitate și deschidere maximă, timp de 12 ani. Acest curs s-a dovedit a fi o poartă de acces către dimensiuni nebănuite atunci de mine. Transformarea mea complexă, a început efervescent, și continui să cred că astfel este și în prezent. Am intuit destul de repede cât de valoros poate fi să-ți explorezi potențialul, atât ca ființă umană, care dorește să se integreze armonios în societate, cât și ca ființă umană, care dorește în același timp, să evolueze și spiritual. Astfel că am urmărit, cât mai echilibrat cu putință, “să dăruiesc Cezarului ce-i al Cezarului, dar și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”, în primul rând ca prinos de recunoștință pentru acest dar neprețuit numit Viață. 

Începând să mă transform și să am din ce în ce mai mult acces la alte perspective ale realității, descoperindu-mă în noi și noi moduri, dorința mea de a mă afirma în planul profesional pe care funcționasem până atunci, a început să se estompeze, au apărut îndoieli cu privire la acea cale așa zis naturală pe care o urmasem instinctual, și am decis să staționez puțin… pană la noi clarificări. Pentru un timp, m-am desprins cu totul de planul profesional, încheind orice contract de muncă sau colaborare financiar-contabilă, totodată încheind și cu partea de administrare a propriei afaceri. Viața m-a sprijinit în acest demers de facilitare a descoperirii de Sine și de trăire mai… sabatică. Un miracol divin a făcut să primesc, o sumă consistentă de bani moștenire, sumă care mi-a permis să fiu mai relaxată un timp, și să pun focusul doar pe Mine.

Formarea profesională de natură mai tehnică a fost cea care a determinat să mă înscriu în toamna anului 2011, la un Curs de Masaj Somatic, autorizat de Ministerul Muncii, din dorința de a oferi partenerului meu de atunci, răsfăț… profesionist. 

Nu m-am gândit niciodată, deși profesorul meu de masaj mi-a oferit 10 cu Felicitări la examen, și mi-a spus că mâinile mele mă pot conduce către o carieră în domeniul masajului, orice direcție aș alege… că puțin timp mai târziu, eu chiar voi începe să ofer masaj la modul profesional. 

Corelat cu universul care se deschisese în viața mea prin cursul de Yoga Integrală, am descoperit bucuria Masajului Tantric. Aveam deja informații despre Tantra, Shivaismul kashmirian și Școala shivaită Kaula, I-Ching, Astrologie, Alchimie Sexuală, energia fundamentală Kundalini Shakti, utilizam principiul Continenței Sexuale în viața intimă (controlul conștient al energiei sexuale prin metode specifice). 

De altfel, am fost dintotdeauna fascinată de erosul rafinat, absorbind cu nesaț orice rând încărcat cu romantism și energie senzuală din toate romanele adolescenței mele, participând chiar și la un concurs școlar de Educație Sexuală pentru liceeni, pe care l-am câștigat!, astfel că direcționarea masajului somatic către Atingerea Sacră pe care se bazează Masajul Tantric, s-a făcut cu multă ușurință și naturalețe. Naturalețe, de data aceasta, autentică, urmând a fi cu entuziasm, deschidere și interes… cultivată. 

Astfel, o dată cu mutarea mea în București, în primăvara anului 2012, a început o nouă,  fructuoasă și revoluționară etapă a vieții mele.

11 ani de masaj tantric, atât în București, cât și în afara țării. Până înainte de pandemie, am călătorit destul de mult, iar câteva dintre aceste călătorii au avut mai mult scop profesional decât turistic. Astfel, am avut oportunitatea să lucrez în câteva centre tantrice din afara României, lărgindu-mi experiența prin cunoașterea a diferite tipologii umane.

Mii de masaje, nenumărate interacțiuni cu oamenii… femei și bărbați, singuri sau în relații de cuplu, fiecare dorind să se descopere mai mult, să se re-conecteze cu propriul corp sau să se conecteze mai profund cu sufletul său, eu facilitând acest ajutor prin intermediul simțurilor. Despre simțul tactil se spune că este singurul care nu poate rămâne fără răspuns, astfel că Atingerea Sacră a devenit pentru mine modalitatea prin care  mâinile mele au stârnit întrebări și au provocat răspunsuri, în fiecare trup și suflet atins de ele.

Concomitent cu aceste masaje, dorința de a mă perfecționa și continua să mă dezvolt, m-a determinat să urmez tot felul de alte cursuri, care au adus plus valoare, atât mie, cât și muncii mele (dacă crezi că te pot inspira în vreun fel, le vei găsi enumerate în secțiunea Certificări). Inițial focusul meu a fost pe Masaj, dar după mai mulți ani de lucru individual 1 la 1, a apărut necesitatea de a lucra și cu cei care formau cupluri, astfel că am început să integrez pe lângă masaj, și Consilierea pe tematica Intimității Împlinitoare, din perspectiva tantrică. Ulterior am introdus lucrul cu mici grupuri, sub forma unor Ateliere de o zi sau două, și chiar am organizat o tabără de trei zile, cu focus pe Feminitate și Senzualitate. Am oprit organizarea acestui tip de evenimente când s-au precipitat toate cu pandemia, dar am planificat deja următoarea tabără, de data aceasta pe tematica Masajului Tantric, în Februarie 2024.

În cadrul tuturor acestor activități, ofer informații teoretice de natură ezoterică, ocultă, facilitez înțelegerea lor, cel puțin atât cât o accesez și eu momentan, dar și informații cu aplicabilitate practică imediată, pentru ca fiecare persoană pe care o întâlnesc să aibă la îndemână câteva instrumente specifice care să o ajute să continue și acasă procesul de lucru cu Sine, și mai ales, să știe cum să folosească aceasta resursă uriașă a componentei sexuale a ființei umane.

Paragraf obligatoriu de citit, dacă dorești să lucrezi cu mine 🙂

Doar uneori, interacțiunea sexuală are loc cu intenția procreării, și atunci, evident că este necesară descărcarea spermatică, cu potențial creator uriaș. Dar în absența acestei intenții, este util și de mare importanță să cunoaștem că acest potențial imens poate fi utilizat și altfel. Lăsat la voia instinctelor primare, orientat descendent, necontrolat, către satisfacerea exclusivă a plăcerilor fizice de natură mai grosieră, va conduce la irosirea lui (în cazul femeilor, la orgasme exclusiv de natură clitoridiană, explozive, iar în cazul bărbaților, la ejaculare, care… trebuie să recunoaștem că în timp, epuizează). Dimpotrivă, orientat ascendent, controlat, va aduce mai multă vitalitate, forță, efervescență, plăcere de natură elevată, disponibilitate amoroasă, capacitatea de a avea orgasme multiple, creativitate, inteligență, chiar înțelepciune, rafinament, și enumerarea poate continua.

Da, aceasta este o informație extraordinară, pe care ne-o revelează tradițiile orientale străvechi, că putem să folosim în mod înțelept resursele propriului corp pentru a evolua și a ne dezvolta multilateral, atunci când evident, ne dorim aceasta. Precum alchimiștii de odinioară despre care se spune ca reușeau transformarea plumbului în aur, corpul uman are capacitatea de a alchimiza aceste resurse ale funcției sexuale, și astfel de a orienta ascendent energia rezultată, în funcție de necesitate sau bunul plac. Precum aurul, care are o valoare intrinsecă, de sine stătătoare (fie că e depozitat, ca lingou sau bijuterii, fie că e tranzacționat și transformat în bani circulanți), astfel și resursele sexualității noastre pot fi transformate într-o sursă care se regenerează continuu, utilizabilă pentru împlinirea a tot felul de aspirații, unele chiar foarte înalte, și poate cu resursele de moment nu am fi avut curajul să visăm la împlinirea lor. Prin alchimie internă, ele ne pot conduce către o transformare de natură superioară și pot ajuta să ne descoperim în moduri noi, și să aducem la suprafață resurse latente ale potențialului nostru, încă neexplorat.

Da, entuziasmul m-a făcut să prezint mai complex motivația care stă la baza muncii mele cu oamenii, dar așa cum eu am simțit dintotdeauna că sexualitatea nu este despre sex pe repede înainte, că plăcerea amoroasă nu este despre doar câteva secunde de intensitate, că viața nu este doar despre rutină, banalitate și mai apoi… fatalitate, și că totul poate căpăta o notă permanentă de viu, captivant, transcendent chiar, că prin aceeași ochi putem surprinde nu doar câteva culori de bază, ci o multitudine de nuanțe, și ca asta face diferența dintre cei care nu știu și cei care știu și doresc cu stăruință să-și transforme viața și să o trăiască cu o atitudine nouă, înălțătoare. Noi oglindim în exterior, cine suntem pe interior, astfel că este cu putință printr-o atitudine conștientă, să ne accesăm puterea interioară și să accedem la o nouă realitate, în acord cu valorile profunde ale sufletului nostru.

Revenind la munca mea… la rândurile de mai sus pot rezuma ceea ce am făcut în ultimii mei 11 ani. Am relaționat cu oameni vechi și noi, am descoperit împreună cine suntem, și cine putem fi, am atins afectuos, tandru, vindecător, trupuri blocate, amorțite, trezite sau chiar activate complex, am decongestionat fluxuri nepotrivite de emoții și gânduri, le-am alchimizat și repus în curgerea naturală, pentru a se alinia cu cine suntem în profunzime și cu cine devenim, clipă de clipă, prin lucru conștient, cu noi înȘine.

Între prima parte a vieții, cea în care am urmat componenta așa zis “natural instinctuală” a destinului meu, și următoarea parte a vieții, în care deciziile au fost mai conștiente, la fel de naturale, dar aliniate mai precis și profund cu sufletul meu, e o diferență semnificativă. Totul a fost  parte din drumul meu, și m-a condus aici unde sunt acum. 

Ce va urma… voi descoperi pe parcurs. Existența este un mister care se revelează continuu. 

Mi-am început prezentarea cu o idee personală, și îmi voi încheia prezentarea cu o cugetare binecunoscută, poate părea chiar banală la prima vedere, dar am speranța că în lumina a tot ce am scris, îi vei descoperi sensul altfel, nuanțat și profund; “Cunoaște-te pe tine însuți  și vei cunoaște întreg universul.”

🪷🫶

Certificări