CONTACT: 0728 122951 / 0747 659799
Link-uri utile

HOME » Articole » Secrete / Dezvaluiri

Diagnosticul este cea mai raspandita boala!


Complexul medico-industrial creste in tarile dezvoltate mult mai repede decat puterea economica a tarilor respective. Si aceasta deoarece sistemul se orienteaza nu dupa cerere, ci dupa medici, care joaca un rol dublu. Ei ofera servicii medicale si in acelasi timp controleaza necesitatea (cerarea) acestora. Numarul operatiilor creste in mod liniar cu numarul chirurgilor! Economistii denumesc acest fenoment “cerere indusa”. Prin acest procedeu medicii isi apara si chiar isi sporesc veniturile.

Deoarece intre 1970 si 1982 rata natalitatii a scazut cu mai mult de 13 procente, medicii din maternitatile americane au reactionat impotriva acestei situatii prin sporirea numarului de nasteri prin cezariana, pentru care se incaseaza onorarii mai mari de la casele de asigurari de sanatate! Astfel s-a ajuns la nasteri prin cezariana intr-un procent de 23%, desi Organizatia Mondiala a Sanatatii considera ca procentul firesc ar fi de 15%. 


Problema principala este ca numarul mare de servicii medicale si calitatea lor NU influenteaza de facto longevitatea populatiei. 

Un rol mult mai mare l-a jucat si il joaca si in prezent imbunatatirea permanenta a conditiilor de viata ale oamenilor incepind cu sfarsitul secolului XIX. O serie de studii (de exemplu cel efectuat in Anglia de expertul in medicina sociala Thomas McKeown) releva clar faptul ca o serie de boli foarte grave, cum ar fi holera, tifosul, tuberculoza, scarlatina sau meningita, au inceput deja de la sfarsitul secolului XIX sa piarda teren, sa dea inapoi. Si asta cu mult inainte ca factorii patogeni responsabili pentru aceste boli sa fie identificati. Luand ca exemplu tuberculoza, McKeown releva ca 92 la suta din factorii care au dus la eradicarea tuberculozei ca maladie grava se pot pune pe seama imbunatatirii conditiilor de viata (apa curenta, canalizare, ferestre mai mari, luminoase si etanse, sisteme de incalzire eficace a locuintelor, in general imbunatatirea conditiilor igienice), si doar 8 procente se pot atribui antibioticelor. “Medicina moderna nu este nici pe departe atit de eficienta precum isi inchipuie marea parte a oamenilor.” spune acelasi McKeown. Iar microbiologul francez Rene Dubos, un pionier in cercetarea antibioticelor, dadea urmatorul verdict: “Introducerea lenjeriei de bumbac, care se poate usor spala, a geamurilor mari care permit intrarea unei cantitati mai mare de lumina si cresterea calitatii si posibilitatilor igienice joaca un rol mult mai mare in diminuarea si eliminarea inflamtiilor de diferite sorginte, decat medicamentele si terapiile.” 

Cadourile aduse de medicina moderna, cum ar fi pilulele, tehnologia performanta, sectiile intensive din spitale, etc. au un aport la nivelul de sanatate al populatiei de numai 10%!

O alta statistica edificatoare ne arata urmatoarele: desi in Germania se investesc anual in medie pe cap de locuitor 2283,48 de Euro, in comparatie investitia medie din alte tari de doar 1757,34 Euro, totusi Germania se afla la aproape toti indicatorii specifici relevanti pentru sanatatea populatiei unei tari, doar in zona de mijloc a “clasamentului”. In timp ce prognoza de longevitate a unei fetite in Germania este de 80,7 ani, in Japonia aceasta este de 84,6 ani, desi acolo se investeste mult mai putin in sistemul de sanatate! Pare paradoxal, nu?

In USA investitia si sumele alocate sanatatii difera de la un stat la altul. Si astfel putem constata ca, desi in Manhattan sau in Florida aceste sume sunt evident mai mari decat in Portland, statul Oregon (unde investitia respectiva este de peste doua ori mai mica), totusi persoanele din Manhattan si Florida traiesc in medie mai putin decit cele din Portland. Aceasta in mod sigur si datorita faptului ca in Manhattan fiecare cetatean «normal» merge saptamanal la medic (dispunand de o asigurare de sanatate mai « generoasa »), si astfel ii sunt «descoperite» mult mai multe «boli» si mult mai de timpuriu, fapt ce chiar ca-l termina pe bietul om. Ganditi-va numai la cate kilograme de pilule in plus inghite unul din Manhattan! Rezulta ca ideea precum ca medicina moderna si intensiva prelungeste viata este o iluzie! 

Efectuand un studiu la nivel national american asupra bolnavilor de cancer la intestine sau cardiaci, cercetatorul Elliott Fisher de la Dartmouth Medical School din New Hampshire a ajuns la concluzia ca in statele in care costurile terapeutice erau cu 6% mai mici decat maxima la nivel national, pacientii respectivi traiau mai mult! Inca o dovada in plus ca medicina super-performanta si intensiva aduce mai degraba daune decit foloase pacientilor.

Intr-adevar, medicina moderna merge atat de departe incat il considera pe omul sanatos ca pe o persoana care nu a fost indeajuns “consultata si diagozata”, si de aceea inca nu i s-a gasit nici o afectiune. Si astfel au fost inventate programele de consult preventiv gratuite. La primul consult, e gratuit. Pe celelalte le platim insa. Si ele urmeza garantat. La un control tomografic, un sfert dintre oamenii tineri au anomalii in genunchi! La fiecare al doilea adult, discurile intervertebrale sunt deformate (hernie de disc). Deja incepand cu varsta de 30 de ani fiecare dintre noi poarta in el «inceputuri de boli». Marea majoritate a celor care «se simt bine» au simptome de diabet, boli ale arterelor, hepatite, cancer sau afectiuni ale sistemului circulator si ale inimii. Desigur ca aceasta nu inseamna ca aceste boli vor afecta vreodata stare de bine a persoanei respective.

Marea majoritate a acestor afectiuni progreseaza extrem de incet. Inainte inca de a apare primul simptom deranjant, este probabil ca aceste persoane sa nu mai existe, ca urmare a unor cu totul alte cauze. Dar ceea ce este grav, este faptul ca medicul “te diagnozeaza” ca avand te miri ce afectiune, lucru care poate avea consecinte psihice devastatoare asupra pacientului, si care, “imbolnavit “ de catre medic, in cele din urma, conditionandu-se astfel pe sine insusi, chiar se imbolnaveste.

In general, cu cat o metoda de diagnoza este mai exacta, cu atat apar mai multe cazuri de imbolnaviri. Sa fim intelesi, nu vreau sa spun ca nu mai este cazul sa mergem la medic sau ca nu mai este cazul sa ne facem din cand in cand niste analize! Vreau sa cer insa un mai mare discernamant si corectitudine din partea medicilor, caci asa cum se poate vedea, mai toate persoanele trecute de 30 de ani pot fi “dignozate ca bolnave”. Iar acest lucru, manipulat cu intentii financiare clare, poate sa aduca daune grave persoanelor respective. Ceea ce corespunde din partea medicului cu incalcarea juramintului. Deci cu o frauda.

Analizele clasice constata ca un procent de 21% dintre oameni au noduli tiroidieni. La o analiza cu ultrasunete insa, acest procent creste pana la 67%. Acesti noduli, in marea lor majoritate inofensivi, sunt insa de cele mai multe ori inlaturati operativ, ceea ce in 90% dintre cazuri este complet inutil ! Intelegeti acuma, cum se pot face bani punand in pericol sanatatea unei persoane? Mai simplu spus, ii fac unuia o sonografie la tiroida, il anunt in « cadru festiv » ca are circa 67% noduli la tiroida, il intind pe masa de operatie si incasez costurile respective de la Casa de sanatate. Daca aceste Case de sanatate n-ar exista (minunata inventie pentru corpul medical, mana cereasca) pacientul s-ar gandi de zece ori inainte de a se lasa taiat si sa mai si plateasca din propriul buzunar pentru aceasta. Asa insa... incasam asigurari de sanatate (si unele firme fac bani frumosi cu asta) de la oameni, dupa care-i operam pentru boli fictive pe gratis. Pentru ei pe gratis, dar nu si pentru noi, care scriem ordine de plata grase Caselor de sanatate.

O alta modalitate de a-i face pe oameni bolnavi cu de-a sila, este modificarea valorilor de referinta pentru analize (indeobste cele de sange). Scandalul colesterolului poate ca va este deja cunoscut. Prin anii 90, mai multe grupuri de influenta (compuse indeobste din medici profesori universitari) au reusit sa impuna modificarea valorii superioare de referinta pentru colesterol de la 240 miligrame pe decilitru sange (care este valoarea maxima normala pentru o persoana adulta) la 200 de miligrame. In acest fel, peste noapte, jumatate din persoanele masculine intre 30 si 40 de ani devin bolnavi, cu colesterolul marit, si astfel, potentiali pacienti buni de muls. In mod normal o valoare de 250 pentru o persoana de 50 de ani este o “valoare ideala”. Dar la o limita de referinta maxima de 200, suntem cu totii bolnavi! Ei, asta da afacere. Sau... escrocherie? Va las pe dvs. sa apreciati singuri.

Impunerea unor valori limita stricte precum si dezvoltarea permanenta a tehnicii de masurare a deschis noi si minunate perspective medicinei. Astfel s-a reusit crearea unui nou catalog de afectiuni. Pseudo-bolile. O serie foarte lunga de astfel de afectiuni nici nu ar fi resimtite vreodata de-a lungul vietii, daca nu am face imprudenta ca, mergand la medic, sa luam de bune toate “gogosile” care pot sa ne fie servite acolo. Desigur, nu toti medicii folosesc aceste... tertipuri. Dar posibilitatea ramane deschisa. Exista. 

Diagnoza este cea mai raspandita boala!!!

Si inca un aspect foarte interesant, pe care nu-l avem in vedere, si care este deseori speculat de medicina pentru a arata cat de utila si importanta este prezenta Domniei Sale. Si anume, durata de supravietuire a unui bolnav. Medicina sustine ca a reusit sa mareasca, in comparatie cu secolele trecute, durata de viata a unei persoane bolnave. Speculatie maiastra! Si multi o cred. Aceasta durata de viata se calculeaza statistic vorbind, din momentul depistarii unei afectiuni si pana in momentul in care bolnavul este rapus de aceasta. Pai, bine... dar daca descopar bolnavi cu colesterolul marit la 30 de ani, si ei decedeaza in mod normal, ca si in trecut, pe la 70 de ani, asta inseamna ca este meritul medicinei, care, cu maiestria ei cunoscuta, l-a tinut pe bolnav in viata 40 de ani, si ca astfel a reusit sa-i prelungeasca viata? Fals. Poate eventual sa-l omor cu buna stiinta, chinuindu-l 40 de ani cu teama unei afectiuni inexistente! Multumim frumos pentru grija acordata!

Nu cred ca ne inchipuiam vreodata ca... pentru aceasta suntem aici, pe lumea asta. 
Se pare insa ca medicina stie pentru ce suntem aici. Pentru ea!  Pentru "qui bono?" ("cine profita?")!

Sursa: quibono.net

comentarii Adauga un comentariu
Scrie comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, ai posibilitatea sa atasezi maxim cinci fisiere la acest comentariu (format: .doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.