CONTACT: 0728 122951 / 0747 659799
Link-uri utile

HOME » Articole » La frontierele stiintei

Resveratrol - o soluţie extraordinară pentru multe probleme de sănătate cauzate de īmbătrānire


Resveratrolul este cel mai eficient și cel mai bine studiat fitonutrient pentru menţinerea și protejarea sănătăţii.

Resveratrolul este un antibiotic vegetal, din grupa de substanţe numite fitoalexine, care se găseşte īn cojile strugurilor roşii şi prin aceasta, īn multe dintre vinurile roşii.

Resveratrolul are o structură polifenolică, avand efect puternic antioxidant.


Principalele actiuni:

 • inhibă apariţia, propagarea și dezvoltarea cancerului;
 • este un puternic antioxidant, 100% natural, protejeaza ADN-ul;
 • reface nivelul de glutation (cel mai important antioxidant al nostru);
 • creşte nivelul de chinon reductază (ficatul foloseşte această enzimă pentru detoxifiere);
 • are rol protector īmpotriva formării cancerului de colon;
 • poate proteja īmpotriva cancerului de prostată;
 • activeaza că un fitoestrogen benefic;
 • reduce oxidarea LDL (colesterolul rău);
 • ajută la vindecarea leziunilor pielii.

Resveratrolul este o soluţie extraordinară pentru multe probleme de sănătate cauzate de īmbătrānire:

 • Sănătatea inimii:
Organizația Mondială a Sănătății sugerează că singur, resveratrolul reduce riscul cardiovascular cu 40%. Resveratrolul este mai eficient decāt vitamina E, protejānd īmpotriva unui spectru larg de radicali liberi pentru prevenirea oxidării LDL (colesterolului rău). Inhibă agregarea trombocitelor prin blocarea acțiunii factorilor de agregare. Susține producția de oxid nitric, care relaxează și dilată arterele. Reduce nivelul de trigliceride și colesterol precum și agenții hipertensivi.
 • Prevenirea cancerului:
Resveratrolul este una dintre substanţele naturale care īn mod evident oprește dezvoltarea celulelor canceroase īn diverse stadii: un studiu publicat īn prestigioasa revistă Science arată că Protectorul inimii! resveratrolul blochează proliferarea celulelor canceroase īn timpul a trei stadii importante de dezvoltare. Un experiment īn care a fost administrat resveratrolul unor șoareci pe o perioada de 18 săptămāni a demonstrat o reducere a tumorilor de piele cu 98%! Resveratrolul distruge celulele canceroase indiferent dacă sunt estrogen-dependente sau au gena p53. Un studiu din Austria arată că resveratrolul previne cāteva tipuri de cancer, printre care și metastazele osoase.
Alte studii au demonstrat că īn unele cazuri īmbunătăteșe eficiența chimioterapiei. Poate de asemenea să blocheze efectul cancerigen al unei diete bogate īn acid linoleic. Spre deosebire de multe medicamente, resveratrolul protejează și nu distruge celulele sănătoase. Acțiunea sa anticancerigenă este diversificată, puternică și sofisticată.
 • Sănătatea creierului:
Studii preliminare arată că resveratrolul, singur sau īn combinatie cu alți antioxidanți, protejează creierul īmpotriva stresului oxidativ. Stresul oxidativ este cunoscut ca avānd un rol major īn cele mai multe boli neurodegenerative.
 • Inflamațiile:
Un studiu efectuat īn China a demonstrat recent că, injectat imediat după rănire, resveratrolul este la fel de eficient ca și medicamentul Prednison īn protejarea īmpotriva inflamării măduvei spinării, dar cu avantajul adițional al protecției antioxidante. Un studiu efectuat pe șobolani cărora le-a fost administrat resveratrolul pentru 21 de zile, a arătat o īmbunătățire a prognozei și o reducere a efectelor permanente ale atacului cerebral.
 • Longevitate:
Conform unui studiu al Harvard Medical School, resveratrolul activează o genă a longevității īn drojdia de bere și crește speranța de viață cu 70%! Acționează īn același fel ca și reducerea caloriilor (singura modalitate demonstrata stiintific pentru cresterea longevitatii) prin activarea genelor SIR.
Cercetătorii unguri au constatat că, deşi francezii consumă alimente cu nivel ridicat de colesterol, la fel ca și maghiarii, totuşi procentul bolilor cardiovasculare este mult mai mic īn cazul francezilor. Recent s-a aflat că aceasta se datorează consumului de către francezi al vinului roşu; conţinutul de resveratrol din vinurile roşii din Franţa de sud este cheia secretului. Conţinutul de resveratrol aflat īn 1,5-2 l de vin din vinurile roşii obişnuite europene, corespunde concentraţiei elementelor active aflate īntr-un litru din vinurile sud-europene.
Azi este cunoscut mecanismul biologic care explică efectul cardiac benefic al resveratrolului: Resveratrolul condiţionează muşchiul inimii, ceea ce īnseamnă c㠄īnvaţ㔠(ajută) inima să suporte deficitul de oxigen - care īn mod obişnuit cauzează infarctul.

Produse in legatura cu articolul:

comentarii Adauga un comentariu
Scrie comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, ai posibilitatea sa atasezi maxim cinci fisiere la acest comentariu (format: .doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.
Comentarii:
1. nina la 29.11.2014 20:56:03
Buna seara.Nu va suparati ami poate spune cineva daca resveratrol este si pt metastazele osoase?sau daca ma puteti ajuta cu alt tratament naturist pe care al pot folosi pt metastaze osoase?va multumesc din suflet.