CONTACT: 0728 122951 / 0747 659799
Link-uri utile

HOME » Articole » La frontierele stiintei

Ce trebuie sa stim despre bioflavonoide?


Bioflavonoidele – compusi vitali

Denumirea de ”bioflavonoide” se refera la un grup de substante chimice cu structura chimica asemanatoare, care sunt prezente mai ales in cojile fructelor si in seminte (sau de ex. in pedunculul boabelor de struguri).
Savanti renumiti (de ex. Szent-Györgyi Albert) au demonstrat deja in 1936 ca acestea au un rol de baza in plante, iar pentru corpul uman au efect antioxidant si vitaminizant.

Bioflavonoidele rosii sunt componente pretioase ale plantelor rezultate din procesul de fotosinteza si care din punct de vedere biochimic apartin grupei compusilor polifenoli.

Bioflavonoidele rosii se absorb la nivelul intestinelor si au un efect profilactic si curativ indeosebi la nivelul aparatului circulator, dar si asupra celorlalte aparate si sisteme ale organismului, mai ales prin capacitatea extraordinara a acestor compusi de tip flavonoid, de a lega radicalii liberi, exercitându-si prin aceasta, puternicul lor efect antioxidant. Antioxidantii sunt molecule stabile, care se leaga de substantele oxidative instabile si le neutralizeaza actiunea devastatoare care genereaza bolile de inima, imbatrânirea timpurie si bolile degenerative si consumptive.

Prin consumul regulat de bioflavonoide rosii, putem preveni, ameliora si chiar vindeca bolile cardiovasculare cauzate de stres sau de o alimentatie incorecta. Bioflavonoidele rosii au un efect pozitiv marcant asupra inimii si asupra sistemului circulator, prin faptul ca inhiba oxidarea acizilor grasi in membrana celulara.

Efectul binefacator, puternic revitalizant al bioflavonoidelor este demonstrat de investigatiile si experientele clinice din tara si strainatate.

Din efectele benefice vitale putem evidentia urmatoarele:

  • previne riscul aparitiei aterosclerozei si ajuta in vindecarea aterosclerozei, neutralizand radicalii liberi;
  • antibacterian;
  • antiparazitar;
  • antiviral;
  • protejeaza ficatul;
  • previn aparitia cariilor;
  • efect puternic antitumoral, impiedica mutatiile genetice raspunzatoare de aparitia tumorilor;
  • in cazul unor arsuri/leziuni ale epidermei, activeaza regenerarea acesteia;
  • scad procesele de tromboza, maresc elasticitatea si continuitatea vaselor sanguine.
Printre alte efecte enumeram:
  • regenerarea vitaminei E;
  • mentinerea vitaminei C in corp si a nivelului de beta-caroten;
  • scaderea nivelului trigliceridelor si a colesterolului;
  • sunt antiinflamatoare;
  • protejeaza pielea de actiunea nociva a razelor ultraviolete, prevenind astfel arsurile solare;
  • tempereaza efectele pe termen lung ale diabetului;
  • au proprietati antialergice, fiind utile in astm bronsic alergic sau alte afectiuni alergice.

Observatie: in afara de efectele enumerate, flavonoidele prezinta si alte efecte benefice, ale caror cercetare si studiere sunt in curs de desfasurare.


Citeste si: Despre imbatranire si efectul reintineritor al flavonoidelor

comentarii Adauga un comentariu
Scrie comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, ai posibilitatea sa atasezi maxim cinci fisiere la acest comentariu (format: .doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.