CONTACT: 0728 122951 / 0747 659799
Link-uri utile

HOME » Evenimente » Umanitare

O familie sarmana din Capalna risca in fiecare zi sa moara strivita de locuinta ce se poate narui peste ei

In 6 decembrie, de Sf. Nicolae, Habitat for Humanity Romania a lansat la nivel national campania Adevarul e in inima ta prin care se doreste tragerea unui puternic semnal de alarma asupra locuirii saracacioase, sub demnitatea umana. In cadrul campaniei, Habitat pentru Umanitate Beius s-a lovit de cazul cutremurator al familiei Popescu din localitatea bihoreana Capalna.

Desi se apropie Craciunul si pe fetele tuturor e un zambet de sarbatoare, va invit sa faceti un scurt exercitiu de imaginatie: ganditi-va ca, desi aveti trei copii, banii abia va ajung pentru cateva portocale si niste dulciuri, ganditi-va ca acasa inseamna nici 15 metri patrati.

Ganditi-va ca urmeaza sa spalati in ajun de Craciun hainele cu mana, afara in frig, cu apa carata in galeti de la 2 km distanta. Ganditi-va ca animalele de companie sunt o multime de sobolani care va dau tarcoale. Dar mai presus de toate, imaginati-va ca va este teama sa dormiti in propriul pat pentru ca nu stiti cand o bucata din propria casa poate sa cada peste copiii care dorm ghemuiti in pat langa voi si sa va ia singura bucurie a vietii, spune Emil Popa, manager comunicare la Habitat. Vorbele sale din pacate nu sunt doar un exercitiu, ci ele exprima in putine cuvinte tragedia prin care familia Popescu trece in timp ce majoritatea oamenilor se pregatesc de sarbatori si isi fac griji pentru lucruri mai putin insemnate.

Nu sunt putine familiile in nevoie in Romania. Astfel 42,5% dintre romani nu au toaleta conectata la o retea de apa si canal, 41,2% nu au baie sau dus, iar 55,3% traiesc in conditii de suprapopulare se arata in ultimul studiu Eurostat, la nivelul anilor 2009/2010. Romania se situeaza pe primul loc in ceea ce priveste lipsa utilitatilor de baza si standardelor minime in locuinte. Intre acestia cu siguranta exista cazuri disperate ca cel descris mai sus, dar sta in puterea noastra sa-i ajutam cu un gest simplu, printr-un efort financiar minim.

Ar fi o minune dumnezeiasca daca s-ar intampla acest lucru! spune cu neincredere Catrina Popescu. Dar ne rugam in continuare sa se intample. Stim ca doar Dumnezeu poate pune in inima oamenilor gandul bun sa ne ajute sa scapam de aici pentru ca ne este tot mai teama pentru viata copiilor in primul rand, continua cu voce tremuranda Catrina.

Imagini cu locuinta familiei Popescu si marturii cutremuratoare puteti afla vizionand si urmatorul filmulet:Cei care doresc sa contribuie la succesul acestei campanii o pot face depunand orice suma de bani in unul din urmatoarele conturi deschise la BCR:
  • Cont in EURO:  RO96  RNCB  0034  0218  0248  0003
  • Cont in LEI:      RO53  RNCB  0034  0218  0248  0001
De asemenea in perioada 1 decembrie 2011 - 31 ianuarie 2012 puteti face o donatie prin SMS de:
  • 2 Euro la numarul 859 valabil in retelele Vodafone, Orange si Cosmote sau
  • 5 Euro prin apel la numarul de telefon 0900900590, valabil in reteaua Romtelecom.

sursa: www.habitatbeius.ro

comentarii Adauga un comentariu
Scrie comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, ai posibilitatea sa atasezi maxim cinci fisiere la acest comentariu (format: .doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.